Spa­ghet­ti met cour­get­te en pa­pri­ka­pes­to

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ovengrill voorverwarmen. Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen. Paprikahelften op snijvlak op bakplaat leggen en met 1 el olie besprenkelen. Bakplaat onder grill schuiven en paprika's ca. 10 min. roosteren, tot vel zwartgeblakerd is. Paprika's afgedekt iets laten afkoelen, dan is vel makkelijker te verwijderen. Gepelde paprika's met 3 el olie, knoflook en kaas pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti in ruim kokend water met zout volgens instructie op verpakking beetgaar koken. Courgette in plakken snijden en met 2 el olie bestrijken. Courgette en spek op bakplaat uitspreiden en onder grill 4-5 min. per kant roosteren, tot courgette gaar is en spek krokant. Spaghetti afgieten en over vier diepe borden verdelen. Paprikapesto, courgette, olijven en spek erover verdelen.

Tip:

Hoofdgerecht met vlees voor 4 personen, prijs per persoon 1.70 (in april 2005)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.