Tap­as

Mediterraan genieten met gemarineerde champignons, kikkererwtentortilla, gebakken amandelen en blokjes chorizo ga je jouw vrienden zeker verrassen.

(238)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht Mediterraan genieten met gemarineerde champignons, kikkererwtentortilla, gebakken amandelen en blokjes chorizo ga je jouw vrienden zeker verrassen. 6 personen
3 238

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Borstel de champignons schoon. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Bouillon aan de kook brengen. Champignons 3 min. koken en uit de bouillon nemen. Klop dressing van de citroensap, knoflook, peterselie, 2 el olie en peper en zout naar smaak. Marineer de champignons hierin.
  2. Snijd de paprika in blokjes. Fruit in een koekenpan de paprika in 2 el olie. Laat de kikkererwten uitlekken en schep ze door de paprika kikkererwten. Klop de eieren los met 1/2 tl zout en peper en schenk ze bij het kikkererwtenmengsel. Mengsel roeren tot ei begint te stollen, daarna kikkererwtentortilla nog 10 min. op laag vuur met deksel op pan bakken.
  3. Verhit ondertussen in andere koekenpan 2 el olie en bak de amandelen hierin zachtjes op laag vuur 5 min. Meng de cayennepeper met (grof zee)zout naar smaak en strooi het over de gebakken amandelen.
  4. Snijd de chorizo in blokjes.
  5. Snijd de kikkererwtentortilla in punten. Haal de champingons uit de marinade en steek ze aan een cocktailprikker. Presenteer op een schaal of in bakjes de punten kikkererwtentortilla, champignons, gebakken amandel en stukjes chorizo.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 775 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tapas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tap­as

1
1
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook
  • 2 el peterselie

Borstel de champignons schoon. Snijd de knoflook en peterselie fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 500 ml kippenbouillon

Bouillon aan de kook brengen. Champignons 3 min. koken en uit de bouillon nemen.

3
3
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie

Van citroensap, knoflook, peterselie, olie en zout en peper naar smaak dressing kloppen en champignons hierin marineren.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

4
4
  • 1 rode paprika

Snijd de paprika in blokjes.

5
5
  • 2 el olijfolie

Fruit in een koekenpan de paprika in de olie.

6
6
  • 200 g kikkererwten

Laat de kikkererwten uitlekken en schep ze door de paprika kikkererwten.

7
7
  • 3 eieren

Klop de eieren los met 1/2 tl zout en peper en schenk ze bij het kikkererwtenmengsel.

8
8

Mengsel roeren tot ei begint te stollen, daarna kikkererwtentortilla nog 10 min. op laag vuur met deksel op pan bakken.

9
9
  • 2 el olijfolie
  • 200 g amandelen

Verhit ondertussen in andere koekenpan olie en bak de amandelen hierin zachtjes op laag vuur 5 min.

10
10
  • 1 mespunt cayennepeper

Meng de cayennepeper met (grof zee)zout naar smaak en strooi het over de gebakken amandelen.

11
11
  • 150 g chorizo

Snijd de chorizo in blokjes.

12
12

Snijd de kikkererwtentortilla in punten. Haal de champingons uit de marinade en steek ze aan een cocktailprikker.

13
13

Presenteer op een schaal of in bakjes de punten kikkererwtentortilla, champignons, gebakken amandel en stukjes chorizo.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.