Broc­co­li­beig­nets met zoe­te chi­li­saus

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bloem met 1/2 tl zout boven kom zeven. Kuiltje in midden van bloem maken en dooier erin doen. Met garde dooier door bloem roeren en tegelijkertijd scheut voor scheut 150-175 ml koud water toevoegen, tot glad beslag ontstaat. Citroen schoonboenen en 2 tl van schil raspen. Rasp, sesamzaad en peper door beslag roeren. Beslag op koele plek 30 min. laten rusten.
  2. Frituurolie verhitten tot 180 °C. Eiwit stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen. Broccoliroosjes door beslag wentelen en in porties in 3-4 min. goudbruin frituren. Beignets met schuimspaan uit frituurolie scheppen en laten uitlekken op dikke laag keukenpapier. Broccolibeignets (lauw)warm serveren, met chilisaus erbij om te dippen.

Tip:

Vervang citroenrasp en sesamzaad door 2 el karwijzaad (kummel) en 1 tl gedroogde tijm. Door in plaats van water bier te gebruiken krijgt het beslag meer luchtigheid en extra smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.