Pas­ta met broc­co­li en kip

Door de broccoli te stomen blijven de vitamines zo veel mogelijk bewaard.

(294)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Door de broccoli te stomen blijven de vitamines zo veel mogelijk bewaard. 4 personen
3 294

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Kook de penne in pan met ruim kokend water en zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Stoom de broccoli in een stoompan of afgedekt in stoommandje boven laagje kokend water in 5 min. beetgaar.
  2. Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi ze met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Verhit in een hapjespan de olie en bak de kipblokjes rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de kip nog 3 min. zacht.
  3. Giet de penne af en schep het met de broccoli door de kipsaus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de olijven in ringetjes. Verdeel de pasta met saus over de borden en bestrooi met de olijven. Voeg de roomkaas en een scheutje pastawater toe en laat het tot een romige saus binden.

bereidingstip:

Broccoli is rijk aan voedingsstoffen, die juist door de groente te stomen heel goed behouden blijven. Ook de smaak is dan krachtiger. Je kunt de broccoli ook met de pasta meekoken. Voeg de groente dan 5 min. voor het einde van de kooktijd toe.

combinatietip:

Lekker met een salade van veldsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met broccoli en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met broc­co­li en kip

1
1
  • 800 g broccoli

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronk in stukjes.

2
2
  • 300 g penne

Kook in een pan met ruim kokend water en zout de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

3
3

Stoom de broccoli in een stoompan of afgedekt in stoommandje boven laagje kokend water in 5 min. beetgaar.

4
4
  • 400 g kipfilet
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi ze met peper, zout en de Italiaanse kruiden.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit in een hapjespan de olie en bak de kipblokjes rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de kip nog 3 min. zacht.

6
6
  • 125 g roomkaas knoflook & fijne kruiden

Voeg de roomkaas en een scheutje pastawater toe en laat het tot een romige saus binden.

7
7

Giet de penne af en schep het met de broccoli door de kipsaus. Breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 50 g groene olijven met piment

Snijd de olijven in ringetjes. Verdeel de pasta met saus over de borden en bestrooi met de olijven.

bereidingstip:

Broccoli is rijk aan voedingsstoffen, die juist door de groente te stomen heel goed behouden blijven. Ook de smaak is dan krachtiger. Je kunt de broccoli ook met de pasta meekoken. Voeg de groente dan 5 min. voor het einde van de kooktijd toe.

combinatietip:

Lekker met een salade van veldsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.