Room­rijst met ker­sen

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch nagerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan melk met rijst, suiker en vanillestokje aan de kook brengen. Goed doorroeren en rijst op laag vuur in 12 min. zachtjes gaarkoken. Van vuur af helft van sherry door rijst roeren. Vanillestokje uit rijst nemen, met punt van mes merg eruit schrapen en door rijst roeren. Vanillerijst laten afkoelen. Kersen afgieten en rest van sherry erover schenken. Amandelen grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen.
  2. In grote kom slagroom bijna stijf kloppen. Rijst en amandelen luchtig erdoor scheppen. Roomrijst over zes schaaltjes verdelen of in grote serveerschaal overdoen. Kersen erop scheppen.

Tip:

De roomrijst is ook heerlijk met bosvruchten, vers of uit de diepvries (bak 300 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.