Rijst met bo­nen en ana­nas

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
surinaams hoofdgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in dunne reepjes snijden. In hapjespan olie verhitten. Ui, paprika en rode peper 3-4 min. zachtjes fruiten. Knoflook erboven uitpersen. Oregano en rijst erdoor roeren en 1 tl zout toevoegen. Kokosmelk en 200 ml water erbij schenken. Rijst afgedekt 10 min. zachtjes koken. In zeef kidneybonen onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Bonen, ham en ananas door rijst scheppen. Rijst in nog 5 min. afgedekt zachtjes gaarkoken. Gerecht op smaak brengen met zout en peper. Lekker met een groene salade met blokjes mango.

Tip:

Niet iedereen houdt van pikante maaltijden. Door de zaadjes te verwijderen en de peperreepjes tegelijk met de ui te fruiten, verliest het pepertje al heel wat van zijn scherpte en geeft het toch een kruidige, licht prikkelende smaak af. Helemaal weglaten is ook mogelijk natuurlijk. Maak het gerecht dan op smaak met (cayenne)peper.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.