Voor­jaars­stamp­pot met ham en mos­terd

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Oven op 200 °C voorverwarmen. Bospeen wassen en in stukjes snijden. Laatste 10 min. bospeen met aardappels meekoken. Stuk aluminiumfolie op aanrecht uitspreiden. Plak ham erop leggen. Bieslook fijnknippen. Mosterd met bieslook en honing mengen, 1 el over plak ham uitspreiden en aluminium dichtvouwen. Op zelfde wijze rest van pakketjes maken. Hampakketjes in midden van oven in 10 min. door en door heet laten worden. Tuinerwten 5 min. koken. Melk verwarmen. Bosui in ringetjes snijden. Aardappels met wortel afgieten en met warme melk fijnstampen. Tuinerwten en bosui door stamppot scheppen. Met zout en peper op smaak brengen. Stamppot met hampakketjes serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 12-13

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.