Cran­ber­ry­pa­té­bal­le­tjes

Snel & simpel, maar toch feestelijk. Dit voorgerecht bereid je een dag van tevoren alvast voor.

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Snel & simpel, maar toch feestelijk. Dit voorgerecht bereid je een dag van tevoren alvast voor. 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • steruitsteekvorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng met een vork de paté en crème fraîche in een kom. Vorm er 3 balletjes per persoon van. Hak de walnoten fijn in een kommetje.
  2. Rol de patéballetjes door de fijngehakte walnoten zodat ze rondom bedekt zijn. Leg de balletjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Rooster het brood in een broodrooster. Steek met de uitsteekvorm een ster uit elk sneetje toast of snijd het brood met een mes in een stervorm.
  4. Verdeel de slamelange over de borden en besprenkel met de dressing. Leg de patéballetjes erop. Serveer met de toast.

bereidingstip:

Je kunt dit recept 1 dag van tevoren maken tot het maken van de balletjes. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 625 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2014 nr. 12 - Kerst, Receptkaart 2005 week 12-13

Cranberrypatéballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cran­ber­ry­pa­té­bal­le­tjes

1
1
  • 200 g cranberrypaté
  • 2 el crème fraîche
  • 50 g walnoten

Meng met een vork de paté en crème fraîche in een kom. Vorm er 3 balletjes per persoon van. Hak de walnoten fijn in een kommetje.

2
2

Rol de patéballetjes door de fijngehakte walnoten zodat ze rondom bedekt zijn. Leg de balletjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.

3
3
  • 8 sneetjes wit casinobrood

Rooster het brood in een broodrooster. Steek met de uitsteekvorm een ster uit elk sneetje toast of snijd het brood met een mes in een stervorm.

4
4
  • 75 g rucolaslamelange
  • 3 el honing-mosterddressing

Verdeel de slamelange over de borden en besprenkel met de dressing. Leg de patéballetjes erop. Serveer met de toast.

bereidingstip:

Je kunt dit recept 1 dag van tevoren maken tot het maken van de balletjes. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.