Bief­stuk met ge­droog­de to­ma­ten­ta­pe­na­de

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knoflook pellen. Tomaten laten uitlekken, olie bewaren. Tomaten samen met 3 el tomatenolie, knoflook en basilicum in keukenmachine of met staafmixer tot tapenade pureren. Eventueel wat meer olie toevoegen om geheel smeuïg te maken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en steel in dunne plakken snijden. Broccoliroosjes en steel in 5 min. beetgaar koken. Frites in frituurpan volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Biefstuk met 2 el olie insmeren (van potje gedroogde tomaten). Biefstuk in grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag in 4 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken. Halverwege keren. Biefstuk met zout en peper bestrooien. Met tomatentapenade, frites en broccoli serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 885 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 49 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 12-13

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.