Ste­vi­ge an­dij­vie­stamp­pot

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 78

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, in vier stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen vlees met zout en peper bestrooien. In koekenpan olie verhitten en vlees in ca. 4 minuten rondom bruin bakken. Knoflook pellen en boven vlees uitpersen. Tomatenpuree en 2 dl water toevoegen en vlees onafgedekt ca. 15 minuten stoven. Aardappels afgieten en fijnstampen met melk. Rauwe andijvie en zure room erdoor mengen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met varkensvlees en saus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.