Me­di­ter­ra­ne ka­bel­jauw met pen­ne

Botermals gestoofde vis en een krokant kaaslaagje: in de oven gaat het allemaal vanzelf.

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Botermals gestoofde vis en een krokant kaaslaagje: in de oven gaat het allemaal vanzelf. 4 personen
3 119

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en week ca. 15 min. in warm water. Maak de tomaten schoon en snijd in parten. Laat de olijven uitlekken en snijd in plakjes. Vet de ovenschaal in.
  2. Leg de vis in de ovenschaal. Bestrooi met kruiden, peper en eventueel zou. Schenk de wijn erover. Verdeel de tomaten en olijven erover. Bestrooi met kaas, peper en eventueel zout. Bak de schaal in het midden van de oven in ca. 25 min. haar en bruin. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de vis met de penne.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 04-05

Mediterrane kabeljauw met penne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne ka­bel­jauw met pen­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3.

2
2
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 500 g trostomaten
  • 240 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 el boter om in te vetten

Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en week ca. 15 min. in warm water. Maak de tomaten schoon en snijd in parten. Laat de olijven uitlekken en snijd in plakjes. Vet de ovenschaal in.

3
3
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 2 el Italiaanse kruidenmix
  • 1 dl droge witte wijn
  • 150 g gemalen oude kaas

Leg de vis in de ovenschaal. Bestrooi met kruiden, peper en eventueel zou. Schenk de wijn erover. Verdeel de tomaten en olijven erover. Bestrooi met kaas, peper en eventueel zout. Bak de schaal in het midden van de oven in ca. 25 min. haar en bruin.

4
4
  • 350 g penne

Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de vis met de penne.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.