Groen­te­scho­tel met wit­te kaas­blok­jes

Perfect voor etentjes: alles is van tevoren klaar, even de oven in en smullen maar!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 690 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Perfect voor etentjes: alles is van tevoren klaar, even de oven in en smullen maar! 4 personen
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
  2. Laat de kaasblokjes uitlekken en prak fijn met vork. Meng de kaasblokjes met slagroom en eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Pel en snipper de knoflook. Maak de tomaat schoon en snijd in blokjes. Vet de ovenschaal in. Meng in de schaal de knoflook, tomaten, groentemix, peper en eventueel zout.
  4. Schenk het fetamengsel over de groenten. Laat de schotel in de oven in ca. 40 min. gaar worden. Serveer met dikke sneden brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 04-05

Groenteschotel met witte kaasblokjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­scho­tel met wit­te kaas­blok­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.

2
2
  • 200 g witte kaasblokjes
  • 250 ml slagroom
  • 4 eieren

Laat de kaasblokjes uitlekken en prak fijn met vork. Meng de kaasblokjes met slagroom en eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 el olie om in te vetten
  • 400 g Italiaanse groentemix

Pel en snipper de knoflook. Maak de tomaat schoon en snijd in blokjes. Vet de ovenschaal in. Meng in de schaal de knoflook, tomaten, groentemix, peper en eventueel zout.

4
4
  • ½ donker meergranenbrood

Schenk het fetamengsel over de groenten. Laat de schotel in de oven in ca. 40 min. gaar worden. Serveer met dikke sneden brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.