Kaas-sel­de­rij­soep met pa­pri­ka

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In soeppan boter smelten en hierin bleekselderij en knoflook 3 min. zachtjes bakken. Bloem erover strooien en nog 2 min. meebakken. Bouillon scheut voor scheut toevoegen, steeds blijven roeren tot alle bouillon door bloem is opgenomen en soep glad en lichtgebonden is. Grootste gedeelte van geraspte kaas door soep roeren en laten smelten. Indien soep niet goed bindt, 1 el van lichtzure paprikavocht uit pot toevoegen. Paprikareepjes kort in soep verwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Achtergehouden kaas erover strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.