Met gei­ten­kaas ge­vul­de kip­fi­let met ho­ning­jus

Lekker met gebakken aardappeltjes en gestoomde groente.

(306)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker met gebakken aardappeltjes en gestoomde groente. 4 personen
4 306

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Prak in een kom de geitenkaas en meng met de bosui, de helft van de tijm en breng op smaak met (versgemalen) peper.
  2. Snijd de kipfilet overlangs diep in en vul de ontstane holte met het geitenkaasmengsel. Druk de inkeping goed dicht en wikkel de kipfilet strak in met de plakken ham. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in ca 15 min. goudbruin en gaar. Keer de kipfilets regelmatig. Leg de kipfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Roer de fond, honing, sojasaus en de rest van de tijm door het bakvet. Roer de aanbaksels los en kook op hoog vuur 2-3 min. in tot een lichtgebonden jus. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilets op warme borden en schep de jus erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 905 mg
Tags
Ook te zien in

Met geitenkaas gevulde kipfilet met honingjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Met gei­ten­kaas ge­vul­de kip­fi­let met ho­ning­jus

1
1
  • 8 g verse tijm
  • 1 bosui

Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Snijd de bosui in ringetjes.

2
2
  • 100 g zachte geitenkaas

Prak in een kom de geitenkaas en meng met de bosui, de helft van de tijm en breng op smaak met (versgemalen) peper.

3
3
  • 4 kipfilet

Snijd de kipfilet overlangs diep in en vul de ontstane holte met het geitenkaasmengsel.

4
4
  • 100 g Ardenner ham

Druk de inkeping goed dicht en wikkel de kipfilet strak in met de plakken ham.

5
5
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in ca 15 min. goudbruin en gaar. Keer de kipfilets regelmatig.

6
6

Leg de kipfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.

7
7
  • 170 ml gevogeltefond
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el Japanse sojasaus

Roer de fond, honing, sojasaus en de rest van de tijm door het bakvet.

8
8

Roer de aanbaksels los en kook op hoog vuur 2-3 min. in tot een lichtgebonden jus. Breng op smaak met peper en zout.

9
9

Leg de kipfilets op warme borden en schep de jus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.