Jam­koek­jes

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 25 stuks
4 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • plasticfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eieren splitsen. Dooiers, bloem, bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en boter in mengkom van keukenmachine doen en met pulseknop kort laten draaien, tot deeg korrelige structuur heeft. Deegkruimels met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Deeg tot rol vormen, in plasticfolie verpakken en 30 min. in koelkast laten rusten. Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakplaat invetten of met bakpapier bekleden. Van deegrol 1 cm dikke plakjes snijden en deze tussen beide handen tot balletjes draaien. In midden van elk balletje klein kuiltje drukken. Eiwitten loskloppen. Deegballetjes achtereenvolgens door eiwit halen en door fijngehakte amandel rollen op enige afstand van elkaar op ingevette bakplaat leggen. Elk kuiltje in deeg met schepje jam vullen. Koekjes in midden van oven in ca. 20 min. lichtbruin en gaar bakken. Uit oven nemen en op rooster laten afkoelen. Koekjes blijven in luchtdicht afgesloten trommel drie dagen knapperig.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.