Foe­yong­hai met gar­na­len

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 81

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het witte gedeelte van de prei in flinterdunne ringen, het groen van de prei wordt niet gebruikt). Schil de winterpeen en rasp grof. Snipper 1 ui en snijd de andere in dunne ringen. Pers de knoflook uit en snijd de selderij fijn. Kook de tuinerwten in water met zout 3 min., giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de prei, winterpeen, de gesnipperde ui en de helft van de knoflook 3 min. Schep af en toe om. Klop de eieren los en roer de gebakken groenten, selderij en garnalen door de eieren. Breng op smaak met het zout en peper. Verhit 1/2 el olie on een koekenpan en bak met 1/4 van het eimengsel een omelet. Bak zo nog 3 omeletten. Houd de omeletten warm tot gebruik.
  3. Schil de gember en snijd in plakken. Verhit de olie in een sauspan, roer de tomatenpuree erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg de gember toe en breng het geheel aan de kook. Breng de tomatensaus op smaak met ketjap en laat 3 min. op laag vuur al roerend doorkoken. Voeg de uiringen en tuinerwten toe en laat 2-3 min. sudderen. Roer de maizena los met het water, meng door de saus en laat enkele sec. doorkoken. Tot de saus gebonden is. Verwijder de gember. Verdeel de omeletten over warme borden en schenk de saus erover en ernaast.

combinatietip:

Lekker met witte rijst en emping of cassave kroepoek.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Foeyonghai met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Foe­yong­hai met gar­na­len

1
1
  • 1 dunne prei
  • 100 g winterpeen

Snijd het witte gedeelte van de prei in flinterdunne ringen, het groen van de prei wordt niet gebruikt). Schil de winterpeen en rasp grof.

2
2
  • 2 kleine uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes verse selderij

Snipper 1 ui en snijd de andere in dunne ringen. Pers de knoflook uit en snijd de selderij fijn.

3
3
  • 4 el tuinerwten

Kook de tuinerwten in water met zout 3 min., giet af en spoel onder koud stromend water.

4
4
  • 1 el olie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de prei, winterpeen, de gesnipperde ui en de helft van de knoflook 3 min. Schep af en toe om.

5
5
  • 8 eieren
  • 125 g roze garnalen
  • ½ tl zout

Klop de eieren los en roer de gebakken groenten, selderij en garnalen door de eieren. Breng op smaak met het zout en peper.

6
6
  • 2 el olie

Verhit 1/2 el olie on een koekenpan en bak met 1/4 van het eimengsel een omelet. Bak zo nog 3 omeletten. Houd de omeletten warm tot gebruik.

7
7
  • 1 cm verse gemberwortel

Schil de gember en snijd in plakken.

8
8
  • 70 g tomatenpuree
  • 250 ml kippenbouillon

Verhit de olie in een sauspan, roer de tomatenpuree erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg de gember toe en breng het geheel aan de kook.

9
9
  • 1 el ketjap manis

Breng de tomatensaus op smaak met ketjap en laat 3 min. op laag vuur al roerend doorkoken. Voeg de uiringen en tuinerwten toe en laat 2-3 min. sudderen.

10
10
  • ½ el maizena
  • 2 el koud water

Roer de maizena los met het water, meng door de saus en laat enkele sec. doorkoken. Tot de saus gebonden is. Verwijder de gember.

11
11

Verdeel de omeletten over warme borden en schenk de saus erover en ernaast.

combinatietip:

Lekker met witte rijst en emping of cassave kroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.