Aard­bei­en­tri­f­le met wit­techo­co­la­deroom

Witte chocolade en aardbeien: het kán bijna niet lekkerder in dit zomerse nagerecht.

  • brunch
  • 6 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels brunch Witte chocolade en aardbeien: het kán bijna niet lekkerder in dit zomerse nagerecht. 6 personen
4 177

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde of ovale glazen schaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de eierkoeken over de bodem van de schaal en sprenkel de wijn erover. Snijd de aardbeien in plakjes. Leg de helft van de aardbeienplakjes in laag op de eierkoeken. Klop in een kom de slagroom bijna stijf. Breng in een pan een laag water aan de kook.
  2. Breek boven een kleinere pan de chocolade in stukjes. Hang het pannetje in een grotere pan en laat de chocolade al roerend au bain-marie smelten. Spatel vervolgens de yoghurt en de gesmolten chocolade door de slagroom.
  3. Schep de yoghurtroom op de aardbeien en zet de schaal met de trifle minimaal 30 min. in koelkast. Rangschik de rest van de aardbeienplakjes decoratief op de trifle. Bestrooi met de poedersuiker.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeientrifle met wittechocoladeroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en­tri­f­le met wit­techo­co­la­deroom

1
1
  • 6 eierkoeken
  • 75 ml zoete witte wijn

Verdeel de eierkoeken over de bodem van de schaal en sprenkel de wijn erover.

2
2
  • 500 g aardbeien

Snijd de aardbeien in plakjes. Leg de helft van de aardbeienplakjes in laag op de eierkoeken.

3
3
  • 250 ml slagroom

Klop in een kom de slagroom bijna stijf. Breng in een pan een laag water aan de kook.

4
4
  • 200 g witte chocolade

Breek boven een kleinere pan de chocolade in stukjes. Hang het pannetje in een grotere pan en laat de chocolade al roerend au bain-marie smelten.

Tip: Zorg dat de bodem van de pannen elkaar niet raken, het hete warme water en de stoom zorgt ervoor dat de chocolade smelt in de bovenste pan.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 500 ml romige yoghurt aardbei

Spatel vervolgens de yoghurt en de gesmolten chocolade door de slagroom.

6
6

Schep de yoghurtroom op de aardbeien en zet de schaal met de trifle minimaal 30 min. in koelkast.

7
7
  • 1 el poedersuiker

Rangschik de rest van de aardbeienplakjes decoratief op de trifle. Bestrooi met de poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.