Wal­no­ten­plaat­brood

  • brunch
  • 6 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch 6 personen
4 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • mixer met deeghaken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom mix voor witbrood volgens gebruiksaanwijzing met lauw water tot soepel deeg kneden. Kom afdekken met plasticfolie en deeg 10 min. laten rijzen. Bakplaat met 1/2-1 el olie invetten. Deeg op bakplaat uitduwen tot ovale lap van 1 1/2 cm dik. Pittenmix en gehakte walnoten over deeg verdelen en goed in deeg drukken. Deeg onder theedoek nog 30 min. laten rijzen. Oven voorverwarmen op 225 ºC. Bovenkant van brood besprenkelen met 1 el olie. Zout erover strooien. Brood in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken (gaar brood klinkt hol als je erop tikt). Brood uit oven nemen en laten afkoelen. Lekker met hartig beleg, zoals oude kaas.

Tip:

Voor een wat zoeter brood kunt u 50 gram fijngehakte gedroogde abrikozen door het deeg kneden. Besmeer de sneetjes dan met jam.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.