Tuin­bo­nenome­let met groe­ne as­per­ge­punt­jes

  • brunch
  • 6 personen
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch 6 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakblik (20 x 20 cm), ingevet en met bloem bestrooid

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Tuinboontjes in kokend water met wat zout 5 min. koken. Na 2 min. aspergetips toevoegen en laten meekoken. Groenten afgieten en met koud water afspoelen. Tuinboontjes dubbeldoppen: met mesje inkepen en boontje uit grijze velletje drukken. In grote kom eieren met melk en bloem loskloppen. Kaas, dille en tuinboontjes erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eimengsel in bakblik schenken en in midden van oven schuiven. Omelet 20-25 min. bakken, tot ei gestold is. Bakblik uit oven nemen en omelet iets laten afkoelen. Houten snijplank op bakblik leggen, samen omkeren en omelet voorzichtig op snijplank laten glijden. In blokken van 5 x 5 cm snijden en garneren met aspergetips. Direct (lauw)warm serveren of geheel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten (op kamertemperatuur laten komen voor serveren).

Tip:

Vervang de asperges en tuinbonen door andere beetgaar gekookte groenten, zoals haricots verts, doperwtjes of kleine broccoliroosjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.