Lich­te mi­ne­stro­ne­soep

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 6 personen
3 58

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de soepstart groentesoep aan de kook met het water. Zet het vuur lager en voeg de Italiaanse kruiden en boontjesmix toe. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Halveer de tomaatjes. Roer de pasta door soep en laat 7 min. zachtjes koken.
  2. Rasp de geitenkaas grof. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Voeg de tomaatjes en olijfolie toe en verwarm soep nog 3 min. Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Vorm een bergje van geraspte kaas in het midden van de soep. Garneer met basilicumreepjes.

serveertip:

Lekker met Italiaanse soepstengels ('grissini') of met verse groene pesto besmeerde sneetjes ciabatta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lichte minestronesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lich­te mi­ne­stro­ne­soep

1
1
  • 1 liter kraanwater
  • 250 ml soepstart groentesoep
  • ½ el Italiaanse kruiden
  • 250 g boontjesmix

Breng de soepstart groentesoep aan de kook met het water. Zet het vuur lager en voeg de Italiaanse kruiden en boontjesmix toe.

2
2
  • 250 g cherrytomaten
  • 50 g pasta

Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Halveer de tomaatjes. Roer de pasta door soep en laat 7 min. zachtjes koken.

3
3
  • 100 g Hollandse geitenkaas
  • 15 g verse basilicum
  • 1 el olijfolie extra vierge

Rasp de geitenkaas grof. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Voeg de tomaatjes en olijfolie toe en verwarm soep nog 3 min.

4
4

Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Vorm een bergje van geraspte kaas in het midden van de soep. Garneer met basilicumreepjes.

serveertip:

Lekker met Italiaanse soepstengels ('grissini') of met verse groene pesto besmeerde sneetjes ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.