Mous­sa­ka met au­ber­gi­ne en aard­ap­pel

(272)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 272

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aubergines in plakken van ½ cm dik en bestrooi met zout. Verhit in een pan de tomatensaus en de tofu. Verhit in een koekenpan de olie en bak de helft van de aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin. Laat op keukenpapier uitlekken. Herhaal dit met de andere plakken aubergine. Meng de room Culinair met de kaas. Vet de ovenschaal in. Vul de ovenschaal met de helft van de aubergineplakken, de helft van de tomatensaus en de aardappelschijfjes. Verdeel de rest van de tomatensaus erover. Leg de rest van de aubergineplakjes erop en schenk de room erover. Bestrooi met de kaas. Bak de moussaka in het midden van oven in ca. 30 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met groene salade en yoghurtdressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 10-11

Moussaka met aubergine en aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mous­sa­ka met au­ber­gi­ne en aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 2 aubergines
  • 470 g sugo verdure
  • 175 g roerbaktofu fijngekruid

Snijd de aubergines in plakken van ½ cm dik en bestrooi met zout. Verhit in een pan de tomatensaus en de tofu.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit in een koekenpan de olie en bak de helft van de aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin. Laat op keukenpapier uitlekken.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml room culinair
  • 100 g geraspte belegen kaas

Herhaal dit met de andere plakken aubergine. Meng de room Culinair met de kaas.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 450 g aardappelschijfjes

Vet de ovenschaal in. Vul de ovenschaal met de helft van de aubergineplakken, de helft van de tomatensaus en de aardappelschijfjes.

6
6
  • 50 g geraspte belegen kaas

Verdeel de rest van de tomatensaus erover. Leg de rest van de aubergineplakjes erop en schenk de room erover. Bestrooi met de kaas.

7
7

Bak de moussaka in het midden van oven in ca. 30 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met groene salade en yoghurtdressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.