Ei­er­mie met Thai­se kip

Een halfuurtje maar en dan staat Azië op tafel.

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Een halfuurtje maar en dan staat Azië op tafel. 4 personen
3 62

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in blokjes en bestrooi met zout en peper. Maak de marinade van 3 el olie, de vissaus en 2 el limoensap. Pers de knoflook erboven uit. Marineer de kip 10 min. Bereid de eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Schil de komkommer schaaf in plakjes. Maak een dressing van de rest van de olie en de rest van het limoensap. Breng op smaak met zout en peper. Schep de komkommer door de dressing.
  3. Bak in een wok de kip met de marinade op hoog vuur ca. 5 min. Voeg de Thaise mix toe en bak 3 min. mee. Voeg de mie toe en verwarm goed door. Serveer de mie met de komkommersalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 10-11

Eiermie met Thaise kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­er­mie met Thai­se kip

1
1
  • 400 g kipfilet

Snijd de kip in blokjes en bestrooi met zout en peper.

2
2
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el Thaise vissaus
  • 2 el limoensap
  • 2 tenen knoflook

Maak de marinade van de olie, de vissaus en het limoensap. Pers de knoflook erboven uit. Marineer de kip 10 min.

3
3
  • 250 g Chinese eiermie

Bereid de eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

4
4
  • 1 komkommer
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el limoensap

Schil de komkommer schaaf in plakjes. Maak een dressing van de rest van de olie en de rest van het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.

5
5

Schep de komkommer door de dressing.

6
6
  • 400 g Thaise roerbakmix

Bak in een wok de kip met de marinade op hoog vuur ca. 5 min. Voeg de Thaise mix toe en bak 3 min. mee.

7
7

Voeg de mie toe en verwarm goed door. Serveer de mie met de komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.