Te­riy­a­ki-bief­stuk met noe­dels.

In Japan zijn ze wel van de snelle gerechten. Deze noedels staan al binnen 15 minuten op tafel.

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In Japan zijn ze wel van de snelle gerechten. Deze noedels staan al binnen 15 minuten op tafel. 1 personen
3 91

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de stronk en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de Chinese eiermie met broccoli in kokend water in 4-5 min. gaar, af en toe omroeren. Snijd intussen stoneleeks in stukjes van 2 cm en snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie in de wok en schroei de biefstuk in 2 min. op hoog vuur rondom dicht. Schep de stoneleeks en teriyakisaus door de biefstuk en bak nog 1 min.
  3. Giet de mie en broccoli af en schep deze op het bord. Schep de biefstuk met saus op de noedels en strooi het sesamzaad erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Teriyaki-biefstuk met noedels.

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Te­riy­a­ki-bief­stuk met noe­dels.

1
1
  • 300 g broccoli
  • 70 g Chinese eiermie

Verwijder de stronk en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de Chinese eiermie met broccoli in kokend water in 4-5 min. gaar, af en toe omroeren.

2
2
  • 4 stoneleeks
  • 1 biefstuk

Snijd intussen stoneleeks in stukjes van 2 cm en snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes.

3
3
  • 2 el olie
  • 3 el teriyakisaus

Verhit de olie in de wok en schroei de biefstuk in 2 min. op hoog vuur rondom dicht. Schep de stoneleeks en teriyakisaus door de biefstuk en bak nog 1 min.

4
4
  • 2 tl sesamzaad

Giet de mie en broccoli af en schep deze op het bord. Schep de biefstuk met saus op de noedels en strooi het sesamzaad erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.