Struis­vo­gel­bief­stuk met ap­pel-vij­gen­ch­ut­ney

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vijgen in stukjes snijden. In pan met dikke bodem helft van boter verhitten. Ui op matig vuur ca. 3 min. al omscheppend fruiten. Appel toevoegen en 1 min. meebakken. Vijgen, azijn en 100 ml water toevoegen en geheel op een zacht vuur 10-15 min. zachtjes stoven tot mengsel dik en zacht is. Chutney op smaak brengen met zout en peper. Intussen biefstukjes bestrooien met peper. In koekenpan rest van boter verhitten en struisvogelbiefstukjes op hoog vuur in 4-6 min. bruin en vanbinnen rosé bakken, halverwege keren. Uit pan nemen, in folie wikkelen en even laten rusten. Rode wijn bij bakvet in pan schenken. Op hoog vuur tot ca. de helft inkoken, aanbaksels losroeren. Biefstukjes over vier borden verdelen en bestrooien met wat zout. Jus erover schenken. Chutney ernaast scheppen. Lekker met aardappelpuree en broccoli.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.