Har­ti­ge wen­tel­teef­jes met ui­en­com­po­te

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
2 11

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan 2 el olie verhitten. Ui erdoor scheppen en afgedekt in 10 min. zachtjes gaar laten worden. Regelmatig omscheppen. Kerriepoeder erdoor scheppen en ui zonder deksel nog 1-2 min. zachtjes bakken. Van vuur af abrikozenjam erdoor roeren. Compote laten afkoelen en op smaak brengen met zout en peper.
  2. In diep bord eieren loskloppen met melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak. Sneetjes brood diagonaal halveren, een voor een door eimengsel wentelen en op elkaar in ander diep bord leggen. Restant van eimengsel erover schenken. Sneetjes brood zo 10 min. laten weken. In koekenpan 2 el olie verhitten. Sneetjes brood een voor een aan beide kanten in geraspte kaas drukken. Sneetjes met 4 tegelijk in hete olie goudbruin bakken. Wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden leggen en uiencompote ernaast scheppen. Lekker met een winterse salade met witlof, veldsla en rodekool.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.