Ste­vi­ge gei­ten­kaaspan­nen­koek

(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 2 personen
4 153

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem boven kom zeven, mespunt zout toevoegen. Kuiltje in bloem maken, ei erboven breken en helft van melk toevoegen. Met garde vanuit midden tot glad beslag roeren. Rest van melk langzaam toevoegen tot beslag gewenste dikte heeft. Peterselie erdoor roeren. In wok of hapjespan 1 el boter verhitten en prei met champignons en knoflook 5 min. bakken. Vuur laag draaien en tomaatjes toevoegen. Nog 5 min. zachtjes bakken, tot prei gaar is. Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan 1/2 el boter verhitten. Van helft van beslag pannenkoek bakken. Op warm bord leggen en warmhouden (in aluminiumfolie of oven van 150 °C). Rest van boter smelten en tweede pannenkoek bakken. Groentemengsel over onderste helft van beide pannenkoeken verdelen. Geitenkaas erboven verbrokkelen. Pannenkoeken dubbelvouwen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.