Zuur­kool­scho­tel met kaas­korst­je

Zuurkool alleen in de stamppot? Welnee, met tuttifrutti en cashewnoten wordt het een hip ovengerecht.

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zuurkool alleen in de stamppot? Welnee, met tuttifrutti en cashewnoten wordt het een hip ovengerecht. 4 personen
3 95

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Kook in een pan met weinig water en wat zout de aardappelplakken in 10-12 min. net gaar.
  3. Wel in een kom met kokend water de tuttifrutti 10 min. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg de melk scheutje voor scheutje toe onder voortdurend roeren. Blijf roeren tot gladde saus ontstaat. Laat van de kaas 3/4 deel in de saus smelten. Breng op smaak met peper.
  4. Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen.
  5. Vet de ovenschaal in en schep hierin voorzichtig de aardappelen, zuurkool, tuttifrutti, helft van saus en cashewnoten door elkaar. Schenk de rest van saus erover. Strooi de rest van kaas erover en bak de schotel in midden van oven in 10-15 min. gaar en goudbruin.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.310 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolschotel met kaaskorstje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met kaas­korst­je

1
1

Oven voorverwarmen op 200 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 1 cm dik.

3
3

Kook in een pan met weinig water en wat zout de aardappelplakken in 10-12 min. net gaar.

4
4
  • 125 g tutti frutti

Wel in een kom met kokend water de tuttifrutti 10 min.

5
5
  • 100 g gezouten cashewnoten

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

6
6
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 450 ml melk

Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg de melk scheutje voor scheutje toe onder voortdurend roeren.

7
7
  • 150 g geraspte belegen kaas

Blijf roeren tot gladde saus ontstaat. Laat de kaas in de saus smelten. Breng op smaak met peper.

8
8

Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen.

9
9
  • 2 g boter
  • 500 g kruidenzuurkool

Vet de ovenschaal in en schep hierin voorzichtig de aardappelen, zuurkool, tuttifrutti, helft van saus en cashewnoten door elkaar.

10
10
  • 50 g geraspte belegen kaas

Schenk de rest van saus erover. Strooi de kaas erover en bak de schotel in midden van oven in 10-15 min. gaar en goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.