Ame­ri­kaan­se cho­co­la­de­taart

  • gebak
  • 12 stuks
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(764)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak 12 stuks
4 764

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakvorm of lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met een dikke bodem. Breek 200 g pure chocolade en de melkchocolade boven de pan in stukjes. Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in. Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
  2. Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los. Meng de basterdsuiker en het zout erdoor. Roer ook de chocoladeboter erdoor. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer. Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel. Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes. Schep ze erdoor.
  3. Bekleed de bakvorm met bakpapier, zodat de bodem en wand bedekt zijn. Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad. Bak de taart ca. 30 min. Haal de bakvorm uit de oven en laat de taart een uur afkoelen.
  4. Haal de koude taart uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Verbrokkel de rest van de pure chocolade boven een steelpan met een dikke bodem. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten. Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit.
  5. Versier de taart met de bewaarde noten en andere versiersels. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Snijd de taart in 12 stukken.

variatietip:

In Amerika heet zo'n chocoladetaart een 'brownie';. Je kunt de taart ook versieren met minismarties, snoepjes, gekleurde hagelslag of vlokken, andere nootjes of met speciale versiersels, zoals glimmende pilletjes of paddestoeltjes. Kijk in de winkel bij de bakproducten.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Amerikaanse chocoladetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ame­ri­kaan­se cho­co­la­de­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 200 g boter

Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met een dikke bodem.

3
3
  • 200 g pure chocolade
  • 100 g melkchocolade

Breek de pure chocolade en de melkchocolade boven de pan in stukjes.

4
4

Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in.

5
5

Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.

6
6
  • 4 eieren
  • 200 g donkerbruine basterdsuiker
  • ½ tl zout

Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los. Meng de basterdsuiker en het zout erdoor.

7
7
  • 150 g zelfrijzend bakmeel

Roer ook de chocoladeboter erdoor. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer.

8
8

Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel.

9
9
  • 240 g pecannoten

Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes. Schep ze erdoor.

10
10
  • 2 g boter

Vet de ovenschaal in. Bekleed de bakvorm met bakpapier, zodat de bodem en wand bedekt zijn.

Tip: De bakvorm invetten met boter en bestrooien met bloem kan ook.

11
11

Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad. Bak de taart ca. 30 min.

12
12

Haal de bakvorm uit de oven en laat de taart een uur afkoelen.

13
13
  • 100 g pure chocolade

Haal de koude taart uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Verbrokkel de chocolade boven een steelpan met een dikke bodem.

14
14
  • 125 ml slagroom

Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten.

15
15

Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden.

16
16

Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit. Versier de taart met de bewaarde noten en andere versiersels.

17
17

Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Snijd de taart in 12 stukken.

variatietip:

In Amerika heet zo'n chocoladetaart een 'brownie';. Je kunt de taart ook versieren met minismarties, snoepjes, gekleurde hagelslag of vlokken, andere nootjes of met speciale versiersels, zoals glimmende pilletjes of paddestoeltjes. Kijk in de winkel bij de bakproducten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.