Haag­se bluf-tom­pou­ce

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden snijden. Deeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrijken met beetje van eiwit. Amandelschaafsel over deeg verdelen. Deegplakjes 8-10 min. in oven bakken tot ze gerezen en goudbruin zijn. Op rooster laten afkoelen.
  2. In vetvrije kom rest van eiwit stijfkloppen tot eiwit in pieken blijft staan. In andere kom slagroom stijfkloppen. Slagroom, suiker en bosvruchtensaus luchtig door geklopt eiwit scheppen. Bladerdeegdriehoekjes overlangs doormidden snijden en onderste helften op bordjes leggen. Hierover slagroommengsel verdelen. Afdekken met bovenste driehoekjes. Bestuiven met poedersuiker.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.