Stroop­wa­fel­par­fait

Koek, ijs en warme stroop… Petje af voor de uitvinder van deze combi.

(200)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Koek, ijs en warme stroop… Petje af voor de uitvinder van deze combi. 4 personen
4 200

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kom
  • vershoudfolie
  • rechthoekig diepvriesbakje of cakevorm (1 liter)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop in een kom de slagroom stijf. Klop vervolgens de suiker en de yoghurt erdoor. Snijd 8 stroopwafeltjes in kleine stukjes en schep samen met de kaneel door het yoghurtmengsel. Bekleed de diepvriesvorm met plasticfolie en schep het yoghurtmengsel in de vorm. Dek af met plasticfolie en zet de vorm voor minimaal 6 uur in de vriezer.
  2. Verwarm de oven voor op 175ºC. Neem ca. 10 min voor het serveren het parfait uit de vriezer. Leg de rest van de stroopwafeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze 2-3 min. in de oven. Neem het parfait uit de vorm en snijd het in plakken. Verdeel de plakken parfait en de warme stroopwafeltjes over de borden. Bestrooi met een beetje kaneel.

bereidingstip:

Je kunt de stroopwafeltjes ook kort in de broodrooster verwarmen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Stroopwafelparfait

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stroop­wa­fel­par­fait

1
1
  • 250 ml slagroom
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 250 ml milde yoghurt

Klop in een kom de slagroom stijf. Klop vervolgens de suiker en de yoghurt erdoor.

2
2
  • 8 stroopwafeltjes
  • ½ tl kaneel

Snijd de stroopwafeltjes in kleine stukjes en schep samen met de kaneel door het yoghurtmengsel.

3
3

Bekleed de diepvriesvorm met plasticfolie en schep het yoghurtmengsel in de vorm. Dek af met plasticfolie en zet de vorm voor minimaal 6 uur in de vriezer.

4
4

Verwarm de oven voor op 175ºC.

5
5
  • 4 stroopwafeltjes

Neem ca. 10 min voor het serveren het parfait uit de vriezer. Leg de rest van de stroopwafeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze 2-3 min. in de oven.

6
6

Neem het parfait uit de vorm en snijd het in plakken. Verdeel de plakken parfait en de warme stroopwafeltjes over de borden. Bestrooi met een beetje kaneel.

bereidingstip:

Je kunt de stroopwafeltjes ook kort in de broodrooster verwarmen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.