Bos­sche bol­len

Lekkers uit Den Bosch: mega chocoladesoes gevuld met slagroom.

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Lekkers uit Den Bosch: mega chocoladesoes gevuld met slagroom. 8 stuks
4 135

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • spuitzak

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de boter in blokjes en hak de chocolade in stukjes. Breng in een pan met een dikke bodem het water met de boter en het zout aan de kook. Laat de boter smelten. Voeg zodra de boter gesmolten is de bloem toe en roer met een houten pollepel tot een deegbal ontstaat. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  2. Roer de eieren een voor een door het deeg. Blijf roeren tot een stevig en glanzend deeg ontstaat. Schep met een natte lepel 8 bergjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd 5 cm ruimte tussen de bergjes. Bak de soezen in het midden van de oven in 25-30 min. gaar. Open de oven tussentijds niet, om inzakken te voorkomen.
  3. Draai de hete soezen voorzichtig om met een ovenwant en prik met een mesje een gaat van 1 cm in de bodems. Zet ze op de kop terug op de bakplaat in de oven. Zet de oven uit en laat nog 5 min. uitdrogen. Laat ze vervolgens 10 min. buiten de oven afkoelen.
  4. Klop in een kom 300 ml slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger stijf. Schep de slagroom in de spuitzak. Vul de soezen via de gaatjes met de slagroom.
  5. Verwarm de rest van de slagroom zachtjes met de chocolade tot de chocolade is gesmolten. Bestrijk de soezen met het chocoladeglazuur en laat hard worden.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Bossche bollen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bos­sche bol­len

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 75 g boter
  • 200 g pure chocolade

Snijd de boter in blokjes en hak de chocolade in stukjes.

3
  • 150 ml kraanwater
  • 1 mespunt zout

Breng in een pan met een dikke bodem het water met de boter en het zout aan de kook. Laat de boter smelten.

4
  • 100 g bloem

Voeg zodra de boter gesmolten is de bloem toe en roer met een houten pollepel tot een deegbal ontstaat. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

5
  • 3 eieren

Roer de eieren een voor een door het deeg. Blijf roeren tot een stevig en glanzend deeg ontstaat.

6

Schep met een natte lepel 8 bergjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd 5 cm ruimte tussen de bergjes.

7

Bak de soezen in het midden van de oven in 25-30 min. gaar. Open de oven tussentijds niet, om inzakken te voorkomen.

8

Draai de hete soezen voorzichtig om met een ovenwant en prik met een mesje een gaat van 1 cm in de bodems.

9

Zet ze op de kop terug op de bakplaat in de oven. Zet de oven uit en laat nog 5 min. uitdrogen. Laat ze vervolgens 10 min. buiten de oven afkoelen.

10
  • 300 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 g slagroomversteviger

Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger stijf. Schep de slagroom in de spuitzak.

11

Vul de soezen via de gaatjes met de slagroom.

12
  • 75 ml slagroom

Verwarm de rest van de slagroom zachtjes met de chocolade tot de chocolade is gesmolten.

13

Bestrijk de soezen met het chocoladeglazuur en laat hard worden.

14

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.