Ge­roer­bak­te ro­de­kool met ap­pel

Lekker met gehaktballen en aardappelpuree.

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Lekker met gehaktballen en aardappelpuree. 4 personen
3 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de olie in een wok en bak de en uiringen in 10 min. zachtjes tot ze glazig zijn. Snijd de appel in dunne partjes en voeg toe, bak ca. 5 min. al omscheppend mee. Schep de rode kool door de ui met de appel en roerbak 5-7 min. tot de kool beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper. Roer de azijn op het laatste moment erdoor.

variatietip:

Rodekool smaakt heerlijk met specerijen als kruidnagel, kaneel, piment en nootmuskaat. Voor een wat pittiger gerecht kunt u een mespunt van deze specerijen aan de rodekool toevoegen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Geroerbakte rodekool met appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roer­bak­te ro­de­kool met ap­pel

1
1
  • 2 kleine rode uien
  • 2 el olijfolie

Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de olie in een wok en bak de en uiringen in 10 min. zachtjes tot ze glazig zijn.

2
2
  • 2 groene appels

Snijd de appel in dunne partjes en voeg toe, bak ca. 5 min. al omscheppend mee.

3
3
  • 300 g gesneden rodekool

Schep de rode kool door de ui met de appel en roerbak 5-7 min. tot de kool beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.

4
4
  • 1 el balsamicoazijn

Roer de azijn op het laatste moment erdoor.

variatietip:

Rodekool smaakt heerlijk met specerijen als kruidnagel, kaneel, piment en nootmuskaat. Voor een wat pittiger gerecht kunt u een mespunt van deze specerijen aan de rodekool toevoegen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.