Ro­de­kool­pu­ree

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bouillontablet oplossen in 1 liter kokend water. In pan 1 el boter smelten en ui 2 min. zachtjes fruiten. Rijst erdoor roeren en 1-2 min. meebakken. Rodekool en Chinees vijfkruidenpoeder door rijst scheppen en naar smaak zout en peper toevoegen. Bouillon bij rodekool schenken en geheel doorroeren. Op laag vuur rodekool 20-25 min. koken tot rijst gaar is. Rodekool afgieten in zeef en goed laten uitlekken. Rodekool met rijst in keukenmachine pureren tot gladde massa. Rest van boter erdoor mengen. Rodekoolpuree op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog even verwarmen. Lekker met gebakken kipfilet en appelcompote.

Tip:

Deze rodekoolpuree is ook heerlijk bij gebakken eendenborstfilet of struisvogelbiefstuk.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.