Na­si koe­ning (ge­le rijst)

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht 6 personen
3 90

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin zachtjes. Schep de rijst, koenjit, ketoembar en djinten erdoor en bak kort mee.
  2. Snijd de citroengras stengel open en steek in de rijst. Schenk de kokosmelk met het water bij de rijst en breng al roerend aan de kook. Kook de rijst in een open pan op matig vuur in ca. 15 min. gaar. Neem de pan van het vuur, roer de rijst om en laat zonder deksel even droogstomen.
  3. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in lange dunne reepjes. Schep de rijst op een serveerschaal, verwijder het citroengras. Garneer met de komkommer en rode peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Nasi koening (gele rijst)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si koe­ning (ge­le rijst)

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin zachtjes.

2
2
  • 300 g pandanrijst
  • 1 el gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 stengel citroengras

Schep de rijst, koenjit, ketoembar en djinten erdoor en bak kort mee. Snijd de citroengras stengel open en steek in de rijst.

3
3
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 ml kraanwater

Schenk de kokosmelk met het water bij de rijst en breng al roerend aan de kook. Kook de rijst in een open pan op matig vuur in ca. 15 min. gaar.

4
4
  • ½ komkommer

Neem de pan van het vuur, roer de rijst om en laat zonder deksel even droogstomen. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes.

5
5
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in lange dunne reepjes.

6
6

Schep de rijst op een serveerschaal, verwijder het citroengras. Garneer met de komkommer en rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.