Zalm-aard­ap­pel­scho­tel met tuin­krui­den

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 200 °C voorverwarmen. Aardappels schillen en (in keukenmachine) grof raspen. Uien pellen in ringen snijden. Zalm in reepjes snijden. Aardappelrasp, zalm en ui in laagjes in ovenschaal leggen. Elke laag met zout en peper bestrooien. Saus over aardappels schenken. Gerecht in midden van oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin laten worden (evt. met aluminiumfolie afdekken als schotel te donker dreigt te worden). Sla met peen julienne en dressing mengen. Aardappelschotel met salade serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 06-07

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.