Cous­cous met ge­hakt­saus en wit­te kaas

Wil je een beetje exotisch koken, maar zonder veel gedoe? Pak dit recept erbij!

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Wil je een beetje exotisch koken, maar zonder veel gedoe? Pak dit recept erbij! 4 personen
3 82

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes. Bak in een droge koekenpan het gehakt op een laag vuur rul. Voeg de ui en aubergine toe en bak 3 min. mee.
  2. Roer de tomatenblokjes, het water en mix voor couscous door het gehaktmengsel. Laat 10 min. zachtjes koken. Doe de couscous in de schaal en voeg er het kokend water bij. Laat de couscous 6 min. wellen. Verdeel de couscous over de borden. Schep het gehaktmengsel erop en strooi de kaasblokjes erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 06-07

Couscous met gehaktsaus en witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met ge­hakt­saus en wit­te kaas

1
1
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 300 g half-om-halfgehakt

Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes. Bak in een droge koekenpan het gehakt op een laag vuur rul. Voeg de ui en aubergine toe en bak 3 min. mee.

2
2
  • 400 g tomatenblokjes
  • 500 ml water
  • 55 g mix voor couscous
  • 300 g couscous
  • 500 ml kokend water

Roer de tomatenblokjes, het water en mix voor couscous door het gehaktmengsel. Laat 10 min. zachtjes koken. Doe de couscous in de schaal en voeg er het kokend water bij.

3
3
  • 150 g witte kaasblokjes

Laat de couscous 6 min. wellen. Verdeel de couscous over de borden. Schep het gehaktmengsel erop en strooi de kaasblokjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.