Bloem­kool met ap­pel-ker­rie­saus

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kroketjes volgens gebruiksaanwijzing in oven bereiden. Bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en in 15 min. beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten en vinken in 20 min. bruin en gaar bakken, regelmatig keren. Appel schillen, in blokjes snijden en met citroensap besprenkelen. In pan 250 ml water aan de kook brengen. Inhoud van zakje kerriesaus toevoegen en al roerend met garde aan de kook brengen. Appel erdoor roeren en even meewarmen. Bloemkool over vier borden verdelen en saus erover schenken. Met kroketjes en rundervinken serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.