Ri­sot­to met porto­bel­lo en ge­meng­de pad­de­stoe­len

Zonder paddenstoelen geen risotto. Daarom dubbel zoveel paddenstoelen in deze vegetarische variant.

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zonder paddenstoelen geen risotto. Daarom dubbel zoveel paddenstoelen in deze vegetarische variant. 2 personen
3 147

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in stukjes. Hak de walnoten en snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin. Schep ze op een bord bestrooi royaal met peper en eventueel zout. Schenk de rest van de olie in een pan en bak de ui 3 min. zachtjes mee.
  2. Pers de knoflook erboven uit en bak de risottorijst even mee, tot alle korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat verdampen. Roer een scheut bouillon door de rijst met een pollepel. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige scheut is opgenomen door de rijst. Maak zo alle bouillon op en laat de risotto zachtjes doorkoken tot de rijstkorrels beetgaar zijn (totaal ca. 20 min.). Snijd de kaas in piepkleine blokjes. Schep de paddenstoelen en noten door de risotto en warm de risotto nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de peterselie en kaas erdoor en verdeel de risotto over diepe borden.

Tip:

Voor een niet-vegetarische variant kunt u deze risotto net iets hartiger maken door kippenbouillon te gebruiken en er knapperig uitgebakken spekjes of reepjes rauwe ham door te roeren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.185 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 71 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met portobello en gemengde paddestoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met porto­bel­lo en ge­meng­de pad­de­stoe­len

1
1
  • 1 portobello
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 1 teen knoflook
  • 100 g walnoten
  • 1 ui

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in stukjes. Hak de walnoten en snipper de ui.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin. Schep ze op een bord bestrooi royaal met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 el olijfolie

Schenk de rest van de olie in een pan en bak de ui 3 min. zachtjes mee.

4
4
  • 200 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn

Pers de knoflook erboven uit en bak de risottorijst even mee, tot alle korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat verdampen.

5
5
  • 350 ml tuinkruidenbouillontabletten

Roer een scheut bouillon door de rijst met een pollepel. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige scheut is opgenomen door de rijst.

6
6

Maak zo alle bouillon op en laat de risotto zachtjes doorkoken tot de rijstkorrels beetgaar zijn (totaal ca. 20 min.).

7
7
  • 100 g extra belegen kaas

Snijd de kaas in piepkleine blokjes. Schep de paddenstoelen en noten door de risotto en warm de risotto nog even door.

8
8
  • 15 g verse peterselie

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de peterselie en kaas erdoor en verdeel de risotto over diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.