Pen­ne met zee­vruch­ten in to­ma­ten­saus

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook in ruim water met zout de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Ontdooi de zeevruchtencocktail volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep goed droog. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Smelt de ansjovisfilets in een hapjespan. Bak de aubergineblokjes hierin in 4 min. Voeg de sugacasa (tomatensaus) en witte wijn toe. Schep de ontdooide zeevruchtencocktail erdoor en warm op laag vuur door.
  2. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje kookwater toe aan de tomatensaus. Giet de penne af en schep om met de saus. Verdeel de rucola over diepe borden en schep de penne erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Penne met zeevruchten in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met zee­vruch­ten in to­ma­ten­saus

1
1
  • 400 g volkoren penne

Kook in ruim water met zout de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 500 g zeevruchtencocktail

Ontdooi de zeevruchtencocktail volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep goed droog.

3
3
  • 1 aubergine

Snijd de aubergine in kleine blokjes. Smelt de ansjovisfilets in een hapjespan. Bak de aubergineblokjes hierin in 4 min.

4
4
  • 690 ml sugocasa cipolla e aglio
  • 100 ml droge witte wijn

Voeg de sugacasa (tomatensaus) en witte wijn toe. Schep de ontdooide zeevruchtencocktail erdoor en warm op laag vuur door.

5
5

Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje kookwater toe aan de tomatensaus. Giet de penne af en schep om met de saus.

6
6
  • 75 g rucolasla

Verdeel de rucola over diepe borden en schep de penne erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.