Porto­bel­lo met In­di­a­se rijst

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 12

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de steel van portobello's en veeg de paddenstoelen schoon. Verhit 1/3 van de roerbakolie in een koekenpan en bak de portobello's 8 min. op matig vuur, keer halverwege. Breng de portobello's op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de roerbakolie in de wok en roerbak de groentemix 4-5 min.
  2. Verwarm de basmatirijst volgens de aanwijzing op de verpakking (in magnetron). Knip de koriander fijn en roer deze met het water door de yoghurt. Breng de yoghurtsaus op smaak met peper en zout. Schep de rijst met currysaus en cashewnoten (uit schaal wokgroente) door de groente. Verdeel de rijst met wokgroenten over de borden. Druppel de yoghurtsaus erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Portobello met Indiase rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Porto­bel­lo met In­di­a­se rijst

1
1
  • 2 portobello champignons

Breek de steel van portobello's en veeg de paddenstoelen schoon.

2
2
  • 1 el roerbakolie

Verhit de roerbakolie in een koekenpan en bak de portobello's 8 min. op matig vuur, keer halverwege.

3
3
  • 2 el roerbakolie
  • 400 g Indiase wokgroenten

Breng de portobello's op smaak met peper en zout. Verhit de roerbakolie in de wok en roerbak de groentemix 4-5 min.

4
4
  • 350 g voorgekookte basmatirijst
  • 15 g verse koriander
  • 1 el kraanwater
  • 150 g milde yoghurt

Verwarm de basmatirijst volgens de aanwijzing op de verpakking (in magnetron). Knip de koriander fijn en roer deze met het water door de yoghurt.

5
5

Breng de yoghurtsaus op smaak met peper en zout. Schep de rijst met currysaus en cashewnoten (uit schaal wokgroente) door de groente.

6
6

Verdeel de rijst met wokgroenten over de borden. Druppel de yoghurtsaus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.