Kar­bo­na­des met sja­lot-tijm­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Mosterd, citroensap en olie door elkaar roeren. Karbonades bestrijken met mosterdmengsel en bestrooien met zout en peper. Smaken minstens 30 min. laten intrekken.
  2. Sjalotten pellen en grof snipperen. In steelpan 25 g boter smelten. Sjalot 5 min. op laag vuur fruiten. Tijmblaadjes boven pan van takjes rissen. Wijn toevoegen en laten verdampen. Fond in pan schenken en 10 min. zachtjes laten inkoken. Intussen in braadpan rest van boter verhitten. Karbonades aan beide kanten snel bruinbakken en vervolgens op matig vuur in 10 min. bruin en gaar laten worden, halverwege keren. Slagroom door sjalotten roeren en saus op smaak brengen met zout en peper. Karbonades op vier warme borden leggen en sjalotsaus erop scheppen. Lekker met gekookte aardappels en roergebakken spinazie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.