Ge­bak­ken ka­bel­jauw met zuur­kool

Chic hoofdgerecht om indruk mee te maken. Het zoute spek past perfect bij het zachte van de kabeljauw.

(191)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Chic hoofdgerecht om indruk mee te maken. Het zoute spek past perfect bij het zachte van de kabeljauw. 4 personen
4 191

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in de visbouillon in 15 min. gaar. Pureer de aardappelen en visbouillon kort in de keukenmachine. Roer de boter erdoor.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  3. Leg het spek op een bakplaat en bak in de oven in 15 min. droog en krokant. Dep het spek droog met keukenpapier. Maal het spek fijn in een keukenmachine.
  4. Snipper de sjalot. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de sjalot. Blus af met de runderbouillon en 200 ml appelsap. Laat het vocht tot ongeveer 8 el (ca. 125 ml) inkoken. Zet het vuur uit.
  5. Snijd de olijven fijn en voeg toe aan het sjalotmengsel. Voeg de gembersiroop, azijn en 2 el olie toe en klop tot een dressing.
  6. Verwarm de zuurkool met de rest van de appelsap, laurierblaadje en jeneverbes.
  7. Doe de bloem op een plat bord. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met peper en zout en bedek beide kanten met bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis 4-5 min. Keer voorzichtig en bak nog 1 min.
  8. Verwarm ondertussen de aardappelsaus op laag vuur en verdeel de saus in een cirkel over de borden. Bestrooi de saus met het spek. Neem de zuurkool met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. Verwijder het laurierblaadje en de jeneverbes. Verdeel de zuurkool over de borden. Leg de kabeljauw op de zuurkool en schep de olijvenvinaigrette erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.910 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken kabeljauw met zuurkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken ka­bel­jauw met zuur­kool

1
  • 400 ml visbouillon (van tablet)
  • 2 aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in de visbouillon in 15 min. gaar.

2
  • 30 g roomboter

Pureer de aardappelen en visbouillon kort in de keukenmachine. Roer de boter erdoor.

3

Verwarm de oven voor op 150 °C.

4
  • 75 g Zeeuws spek

Leg het spek op een bakplaat en bak in de oven in 15 min. droog en krokant. Dep het spek droog met keukenpapier.

5

Maal het spek fijn in een keukenmachine.

6
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot

Snipper de sjalot. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot.

7
  • 200 ml appelsap
  • 400 ml runderbouillon (van tablet)

Blus af met de runderbouillon en de appelsap.

8

Laat het vocht tot ongeveer 2 el per persoon inkoken (ca. 125 ml voor 4 personen) . Zet het vuur uit.

9
  • 16 zwarte olijven zonder pit

Snijd de olijven fijn en voeg toe aan het sjalotmengsel.

10
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl gembersiroop

Voeg de gembersiroop, azijn en olie toe en klop tot een dressing.

11
  • 300 g zuurkool naturel
  • 1 jeneverbes
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml appelsap

Verwarm de zuurkool met de rest van de appelsap, laurierblaadje en jeneverbes.

12
  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 2 el bloem

Doe de bloem op een plat bord. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met peper en zout en bedek beide kanten met bloem.

13
  • 2 el olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis 4-5 min. Keer voorzichtig en bak nog 1 min.

14

Verwarm ondertussen de aardappelsaus op laag vuur en verdeel de saus in een cirkel over de borden. Bestrooi de saus met het spek.

15

Verwijder het laurierblaadje en de jeneverbes. Neem de zuurkool met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. Verdeel de zuurkool over de borden.

16

Leg de kabeljauw op de zuurkool en schep de olijvenvinaigrette erover.

17

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.