Boeuf bour­guig­non

Met goed vlees, veel verse kruiden en geduld maak jij de lekkerste boeuf bourguignon. (Bijna) net zo lekker als bij moeder thuis.

(1.275)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Met goed vlees, veel verse kruiden en geduld maak jij de lekkerste boeuf bourguignon. (Bijna) net zo lekker als bij moeder thuis. 6 personen
3 1275

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Schrap de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Laat de zilveruitjes uitlekken en maak de champignons schoon. Snijd de riblappen in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Smelt de boter in een grote braadpan. Voeg de spekreepjes toe en bak krokant. Neem de spekjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak de riblappen in delen in het achtergebleven bakvet rondom bruin. Neem het vlees uit de pan, voeg de uien en winterpeen toe en bak 3 min. in het achtergebleven bakvet op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak mee. Voeg de wijn en fond toe en breng aan de kook.
  3. Voeg de zilveruitjes samen met de vleesblokjes, spekjes en runderschenkel toe en schep om. Voeg de laurier, rozemarijn, tijm, knoflook en chilivlokken toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan minimaal 2½ uur sudderen. Halveer de champignons, snijd grote champignons in vieren, en voeg de laatste 30 min. toe. Schep af en toe om.
  4. Verwijder voor serveren de knoflook, laurier, rozemarijn en tijm. Neem de schenkel uit de pan, snijd het vlees in stukjes en doe terug in de pan.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en haricots verts

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden t/m het stoven. Laat het helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 625 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Boeuf bourguignon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boeuf bour­guig­non

1
  • 2 uien
  • 1 winterpeen
  • 340 g zilveruitjes
  • 400 g champignons

Snipper de uien. Schrap de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Laat de zilveruitjes uitlekken en maak de champignons schoon.

2
  • 900 g riblappen
  • 25 g boter
  • 125 g magere spekreepjes

Snijd de riblappen in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Smelt de boter in een grote braadpan. Voeg de spekreepjes toe en bak krokant.

3

Neem de spekjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de riblappen in delen in het achtergebleven bakvet rondom bruin.

4
  • 2 el bloem

Neem het vlees uit de pan, voeg de uien en winterpeen toe en bak 3 min. in het achtergebleven bakvet op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak mee.

5
  • 375 ml volle rode wijn
  • 380 ml vleesfond
  • 1 runderschenkel met been

Voeg de wijn en fond toe en breng aan de kook. Voeg de zilveruitjes samen met de vleesblokjes, spekjes en runderschenkel toe en schep om.

6
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl chilivlokken

Voeg de laurier, rozemarijn, tijm, knoflook en chilivlokken toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan minimaal 2 ½ uur sudderen.

7

Halveer de champignons en voeg de laatste 30 min. toe. Schep af en toe om. Verwijder voor serveren de knoflook, laurier, rozemarijn en tijm.

Tip: Snijd grote paddenstoelen in vieren.

8

Neem de schenkel uit de pan, snijd het vlees in stukjes en doe terug in de pan. Lekker!

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en haricots verts

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden t/m het stoven. Laat het helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.