Knol­sel­de­rij­stamp­pot

Met heerlijk krokant gebakken serranoham.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met heerlijk krokant gebakken serranoham. 2 personen
3 64

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knolselderij in plakken. Schil en snijd hem daarna. Schil en snijd de aardappelen in stuken. Kook in een afgedekte pan met een bodempje water en zout knolselderij met aardappel in 20 min zachtjes gaar.
  2. Halveer de plakken ham. Verhit olie in een grote koekenpan. Bak de ham aan beide kanten krokant, houd warm op een laag vuur. Giet de knolselderij en aardappel af. Verwarm de bouillon.
  3. Stamp de knolselderij, aardappel met bouillon, zuivelspread en Dijonnaise fijn. Knip de peterselie fijn. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden. Serveer met warme ham.

variatietip:

Gebruik in plaats van Dijonaise 1 tl mosterd en 2 tl mayonaise.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.540 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in

Knolselderijstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­rij­stamp­pot

1
1
  • 1 knolselderij
  • 500 g kruimige aardappelen

Snijd de knolselderij in plakken. Schil en snijd hem daarna. Schil en snijd de aardappelen in stuken. Kook in een afgedekte pan met een bodempje water en zout knolselderij met aardappel in 20 min zachtjes gaar.

2
2
  • 100 g serranoham
  • 1 tl olie
  • 50 ml kippenbouillon

Halveer de plakken ham. Verhit olie in een grote koekenpan. Bak de ham aan beide kanten krokant, houd warm op een laag vuur. Giet de knolselderij en aardappel af. Verwarm de bouillon.

3
3
  • 75 g zuivelspread light
  • 1 el dijonnaise
  • 30 g verse peterselie

Stamp de knolselderij, aardappel met bouillon, zuivelspread en Dijonnaise fijn. Knip de peterselie fijn. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden. Serveer met warme ham.

variatietip:

Gebruik in plaats van Dijonaise 1 tl mosterd en 2 tl mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.