Ro­mi­ge boe­ren­kool met braad­worst

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In koekenpan helft van boter smelten en runderbraadworsten rondom aanbraden. Vlees in 20 min. op matig vuur gaarbakken, af en toe keren. In braadpan rest van boter smelten en prei, boerenkool en aardappelschijfjes erdoor scheppen. Klein kopje water en zout naar smaak toevoegen en boerenkool in 10 min. afgedekt zachtjes gaarsmoren, af en toe omscheppen. Verse roomkaas door boerenkool scheppen en kaas al roerend laten smelten. Boerenkool nog 3 min. zachtjes laten pruttelen. Boerenkool over vier borden verdelen, runderbraadworst ernaast serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.