Oos­ter­se rijst­sa­la­de met cas­hew­no­ten

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
8 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan rijst koken volgens aanwijzing op verpakking. In droge koekenpan cashewnoten goudbruin roosteren. In wok olie verhitten en groenten ca. 3 minuten roerbakken tot ze knapperig gaar zijn. Limoenen schoonboenen, 1 limoen in dunne plakjes snijden en van 2 limoenen groene schil raspen. 1 Limoen uitpersen. Rijst in schaal scheppen en losmaken met vork. Achtereenvolgens limoenrasp, limoensap, vissaus, sojasaus, peperstukjes, knoflook en groenten er luchtig door scheppen. Laten afkoelen tot lauwwarm. Noten en koriander erdoor scheppen en garneren met plakjes limoen.

Tip:

Extra gevulde salade: Echt een salade om naar eigen inzicht op te variëren. Je kunt de salade extra vullen met in roerbakolie gebakken reepjes rundvlees, kip of vis. Of schep er extra garnalen of surimi door. Maak de rijstsalade niet al te lang van tevoren, want door het limoensap worden na verloop van tijd de rijstkorrels weer wat harder.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.