Wor­tel­kaas­bal­le­tjes met ro­de pe­per

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 16 stuks
4 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • frituurpan met thermostaat
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel het brood in de keukenmachine. Voeg de peen julienne, rode peper en bosui toe en meng in 2-3 korte stoten. Doe in een kom en meng de kaas, 1/2 ei en de bloem erdoor. Breng op smaak met zout. Kneed tot een stevig, samenhangend mengsel. Voeg indien nodig meer bloem of ei toe.
  2. Vorm van het wortelmengsel 16 balletjes ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door het paneermeel. Verhit de frituurpan tot 175 °C en frituur de wortelballetjes in 2 porties in 3 min. gaar en goudbruin. Laat uitlekken op een dikke laag keukenpapier. Serveer op een schaal met de cocktailprikkers.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.