Knap­pe­ri­ge ven­kel­koek­jes met gar­na­len

  • borrelhapje
  • 16 stuks
  • 60 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 16 stuks
3 8

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In schaaltje garnalen omscheppen met dressing en minstens 30 minuten laten intrekken. Van venkel groene steeltjes halen en 8 dunne plakken snijden voor garnering. Rest van venkel fijnhakken. Bloem boven kom zeven. Zout, ouzo, 2 eetlepels olie en venkel erdoor mengen en alles kneden tot soepel deeg dat niet plakt. Eventueel 1-2 eetlepels water toevoegen als deeg te droog is of wat bloem toevoegen als deeg te vochtig blijft. Aanrecht bestuiven met wat bloem en deeg uitrollen tot twee dunne ronde lappen van ca. 25 cm. In koekenpan met antiaanbaklaag 1/2 eetlepel olie verhitten en 1 venkelkoek op hoog vuur in ca. 3 minuten knapperig en gaar bakken, halverwege keren. Andere venkelkoek op dezelfde manier bakken. Elke venkelkoek in 8 punten snijden. Schaaltje met garnalen op platte schaal leggen. Koekpunten en plakjes venkel eromheen leggen. Direct serveren.

Tip:

Zeevruchten: De venkelkoekjes smaken ook erg lekker bij een bakje fruits de mer.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.