Per­zi­sche rijst met lin­zen

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
8 personen
3 74

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

In pan rijst met 4 1/2 dl water, kaneelstokje, kurkuma en zout in ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken. In koekenpan boter smelten. Amandelen met rozijnen al omscheppend zachtjes iets bruin bakken. Linzen en dille door rijst scheppen en alles nog ca. 2 minuten doorwarmen. Rijst in schaal scheppen, kaneelstokje verwijderen. Rozijnen en amandelen met boter erover scheppen. Lekker met yoghurt-muntsaus.

Tip:

Yoghurt-muntsaus maak je van romige Griekse yoghurt. Roer in een schaaltje 150 g Griekse yoghurt met 2 eetlepels fijngehakte verse muntblaadjes en een mespunt gemalen komijn tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.