Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Per­zi­sche rijst met lin­zen

(67)waardeer
Een lekker oosters recept. Het vegetarische buffet bevat de volgende ingrediënten: basmatirijst, kaneelstokje, gemalen kurkuma (koenjit), zout, boter, amandelschaafsel, rozijnen, linzen en gedroogde dille Oosters buffet 8 personen 230 kcal
4 67

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

In pan rijst met 4 1/2 dl water, kaneelstokje, kurkuma en zout in ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken. In koekenpan boter smelten. Amandelen met rozijnen al omscheppend zachtjes iets bruin bakken. Linzen en dille door rijst scheppen en alles nog ca. 2 minuten doorwarmen. Rijst in schaal scheppen, kaneelstokje verwijderen. Rozijnen en amandelen met boter erover scheppen. Lekker met yoghurt-muntsaus.

Tip

Yoghurt-muntsaus maak je van romige Griekse yoghurt. Roer in een schaaltje 150 g Griekse yoghurt met 2 eetlepels fijngehakte verse muntblaadjes en een mespunt gemalen komijn tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 230 kcal
  • Eiwit 5 g
  • Vet 6 g
  • Koolhydraten 37 g
Tags