Cour­get­te-moz­za­rel­la­rol­le­tjes met pes­todres­sing

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 8 stuks
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en citroen uitpersen. Van courgette diagonaal 8 lange plakken van ca. 1/2 cm dik snijden. Plakken aan beide kanten dun met olie bestrijken en op rooster vlak onder grill in ca. 6 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren. Mozzarella in 8 plakken snijden en op keukenpapier laten uitlekken. In kommetje rest van olie met 2 eetlepels citroensap, citroenrasp, pesto en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Plakken courgette op bord leggen, dressing erover sprenkelen. Op elke plak courgette plak mozzarella leggen, voorzichtig oprollen en met cocktailprikker vaststeken. Rolletjes op schaal leggen en 2 eetlepels van achtergebleven dressing erover sprenkelen.

Tip:

Streepjes: Als je de plakken courgette in een gloeiend hete grillpan roostert, krijgen ze decoratieve bruine streepjes. Het kost wel iets meer tijd.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.